Babette Demuynck

  • Babette is in 2013 afgestudeerd als diëtiste aan de KHLeuven. Na haar studies in het middelbaar wist ze niet meteen wat ze wilde studeren. Haar eerste keuze was lager onderwijs. Hierin merkte ze dat ze heel graag met kinderen werkt. Het lesgeven in algemene vakken bleek echter niet helemaal haar ding, maar de passie voor het werken met kinderen bleef. Toen ze opnieuw een keuze moest maken, koos ze zeer bewust voor voeding- en dieetleer. In die periode was ze zelf op een ongezonde manier met eten bezig door zichzelf beperkingen en regels op te leggen, niet te luisteren naar haar hongergevoel, steeds maar op de weegschaal te staan en ontevreden te zijn met zichzelf. De keuze voor de opleiding kwam voort uit de motivatie om mensen die met soortgelijke negatieve gevoelens struggelen, te ondersteunen vanuit haar eigen ervaring en professionele kennis.

    Haar grootste interesse ligt in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met overgewicht en obesitas. Ook emotionele eters en mensen die reeds last ondervinden van hun gewicht (pré-diabetes, diabetes, verstoorde cholesterol, ...) helpt ze graag verder.

    Tijdens de begeleiding vindt ze het belangrijk te fungeren als coach. Dit wil zeggen dat ze jou ziet als expert in je leven en ze je zal sturen met haar professionele kennis en ideeën naar jouw persoonlijk doel.

    “Ik hoor graag het woord “willen” maar niet het woord “moeten”. Van mij moet je niets, maar het is heel fijn zijn als je een heleboel wilt. Voor jezelf zorgen, gezond en lekker koken, jezelf rust gunnen, jezelf graag durven zien, de dingen doen die je graag doet, je fit voelen door meer te bewegen,... Samen met jou is het mijn doel om van “willen” naar “kunnen” en “doen” te gaan.Yes, you can!

    Babette is naast diëtiste ook medewerkster in een biologisch-lokale voedingswinkel in Leuven, The Food Hub. Ze kan genieten van de pure smaken die voeding uit het seizoen je bieden en vind het interessant te weten welke weg voeding heeft afgelegd en om de producent achter het product te leren kennen. Babette eet bewust geen vlees, omdat ze dierenleed en milieu belangrijk vindt. Ze staat echter open voor verschillende eetstijlen. In haar vrije tijd vind je haar vaak in haar moestuintje terug, iets waar ze intens gelukkig van kan worden.


Personalia

  • Naam: Demuynck
  • Voornaam: Babette
  • Telefoonnummer: +32 (0)476 644 572
  • Geboortedatum: 10/10/1989
  • Emailadres: babette@devoedingsbrug.be

Opleiding

  • Sportvoedingsadvies op maat, Erasmus Hogeschool Brussel (2014)
  • Postgraduaat diabeteseducator, Thomas More Kempen (2013-2014)
  • Bachelor Voedings-en dieetkunde, KHLeuven (2010-2013)

Ervaring

  • Zelfstandige diëtiste - diabeteseducator
    • Wilsele, maakjenietdik (2014-2017)
    • Landen, Zorghuis de Maart (2015-2017)
    • Kortenberg, Facet (2016-2017)
    • Tienen, Motion Center (2017-2020)
    • Heverlee, Blom (2018-heden)
  • Lesgeefster/ gezondheidspromotor (2015-heden)
    • Logo Oost-Brabant
    • FSMB Vlaams-Brabant
    • CM
  • Oprichtster Kinderdiëtisten Vlaanderen (2017- heden)

Bijscholingen

  • Vegetarisme, Alpro Soja, 2019
  • Regelgeving diabeteszorg, zie jij het bos nog door de bomen? LMN Tienen Landen, 2019
  • Kinderobesitas in de praktijk, Zna, 2018
  • Metabolisme en obesitas, 2018
  • Workshop vegetarische en veganistische dagmenu’s samenstellen, Kintu, 2017
  • Congres vrouwen en voeding, Kintu, 2017
  • De nieuwe voedingsdriehoek, Vlaams Instituut Gezond Leven, 2017
  • Borstvoeding en stukjes eten van 0-3 jaar, Kinderdiëtisten Vlaanderen, 2017
  • Motiveren kan je leren, Logo Oost Brabant, 2017
  • 8-weekse cursus ACT Therapie, Allerge, 2016
  • Studiedag: Nonsens! Laat je niets wijsmaken, vraag raad aan je diëtiste, VBVD, 2016
  • Voeding van het jonge kind en de adolescent, UCLL, 2016
  • Diabetesbeurs Halle: zwangerschapsdiabetes en bewegen, diabeteswerkgroep Halle, 2016
  • Informatieavond diabetes Type 2, Commissie diabeteseducatoren VBVD, 2016
  • Voedselallergie- en intolerantie binnen de diëtistenpraktijk: fodmap en gluten, Allergiediëtisten, 2016
  • Multidisclipinaire workshop diabetes, Sint Trudo Ziekenhuis, 2016
  • Fodmaps en gluten: noodzaak, uitdaging of hype? VBVD, 2016
  • Voedselallergie- en intolerantie: dé epidemie van de 21ste eeuw? VBVD, 2015