Büsra Caylar

Büsra Caylar studeerde af als diëtiste in 2017 aan de AP Hogeschool te Antwerpen. Gezien haar interesse in voeding en gezondheid, was de keuze voor voedings- en dieetkunde snel gemaakt. Tijdens haar eindwerk deed ze onderzoek naar moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen. Hiervoor ontwikkelde ze een praktische brochure voor ouders en opvoeders. Momenteel is Büsra bezig met een opleiding om zich te specialiseren in de begeleiding van jonge kinderen en adolescenten. Ook volgde ze na haar bachelor opleiding een bijscholing sportdiëtetiek.

Nadat ze afstudeerde, heeft ze vooral ervaring opgedaan in de voedingsindustrie. Ze bleef echter wat op haar honger zitten, omdat ze het liefst patiënten wil begeleiden. Een passie waarvoor ze nu ten volle kan gaan.

Momenteel werkt Büsra als diëtiste in de keuken van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, waarbij ze instaat voor de werking van de keuken en de werkorganisatie met betrekking tot de dieetvoeding. Dit combineert ze met haar job als zelfstandig diëtiste bij “De Voedingsbrug”.

Naast haar passie voor de begeleiding van patiënten is Büsra ook graag bezig in de keuken. Ze vindt het leuk om nieuwe gezonde recepten uit te proberen. Bij haar kan je dan ook terecht voor lekkere recepten in een gezond jasje.

Büsra staat garant voor wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies op maat.

Je kan bij haar terecht voor voedingsadvies voor zowel kinderen als volwassenen bij:

  • Gezonde voeding, overgewicht en obesitas
  • Hart- en vaatziekten
  • Sportvoeding
  • Prikkelbare darmen

Leuk weetje: consultaties kunnen ook in het Turks doorgaan. Dat kan soms handig zijn!


Personalia

  • Naam: Caylar
  • Voornaam: Büsra
  • Telefoonnummer:+32(0)487 210 120
  • Geboortedatum: 1994
  • E-mailadres:busra@devoedingsbrug.be

Opleiding

  • Voeding van het jonge kind en de adolescent, Thomas More Geel en UCLL Leuven (2020)
  • Sportvoedingsadvies op maat – sportdiëtetiek, Erasmus Hogeschool Brussel (2017)
  • Bachelor voedings- en dieetkunde, Arthesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (2017)

Ervaring

  • Diëtiste Sodexo, UZA Edegem (2020-heden)
  • Product Information Specialist, Griffith Foods Herentals (2019)
  • Medewerker voedingsdeclaratie en etikettering, Fooddesk Oevel (2017-2018)

Stages

  • Klinische stage: diëtiste WZC Immaculata Edegem (2016)
  • Klinische stage: diëtiste WZC Sint-Jozef Lier (2016)
  • Bedrijfsstage: kwaliteitsmedewerker Green Yard Sint-Katelijne-Waver (2016)

Bijscholingen

  • Info-avond: “Moeilijke eters positief uitdagen: hoe doe je dat?”, Mechelen (2019)
  • Voedings- en gezondheidscongres, Brussel (2018)