BIVA-Lichaamsmetingen

Omdat gewicht alleen niet veel zegt over wat er in je lichaam juist verandert (vochtschommelingen!) bieden wij naast de weging ook lichaamsmetingen aan. Als EQ3-mentor zijn wij opgeleid tot het afnemen van lichaamsmetingen met een Bi(v)a-toestel waarbij we een inschatting kunnen maken van het volume aan vet-spier-water in je lichaam. Hierdoor kan je duidelijk zien welke resultaten je sportinspanningen hebben en hoe je vetmassa evolueert. Ook geeft de meting een idee van je gezondheidstoestand door de hydratatie en voedingstoestand van je lichaamscellen in te schatten.

Deze metingen zijn optioneel bij elke consultatie. Een Bi(v)a meting werkt met een zwakke elektrische wisselstroom waarbij de weerstand van je lichaam op de stroom wordt gemeten. Hoe hoger, hoe meer vetmassa. De metingen gebeuren best zoveel mogelijk onder dezelfde omstandigheden want kunnen beïnvloed worden door verschillen in lichaamswarmte en – vocht.

  • Kom zoveel mogelijk rond hetzelfde uur
  • Eet je laatste maaltijd liefst 2-3 uur voor de meting of erna
  • Drink geen grote hoeveelheden water of andere drank vlak voor de meting
  • Smeer geen body-lotion of zonnecrème op je rechterhand-of voet (tot aan de enkel): dan zou de geleiding makkelijker gaan
  • Vermijd alcohol tot 3 dagen voor de meting
  • Zorg ervoor dat je lichaamstemperatuur elke keer ongeveer even warm is: ga niet sporten of neem geen warm bad vlak voor de meting.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Vraag er gerust naar tijdens een consult!