Wat kan je van ons verwachten?

Als diëtisten streven wij ernaar om persoonlijk en praktisch te werken. Om onze consultaties zo goed mogelijk te kunnen afstemmen op jouw wensen, vragen wij om steeds een korte reden te vermelden bij het plannen van het intakegesprek.

In een eerste verkennend gesprek trachten wij een beeld te schetsen van jouw verwachtingen en vragen. Verder proberen wij ook je (medische) voorgeschiedenis te achterhalen en analyseren we je huidige voedings- en bewegingspatroon. Tot slot zullen we, afhankelijk van de hulpvraag, een aantal metingen verrichten (vb. gewicht, de middelomtrek, de vetmassa, de Body Mass Index…)

Aan de hand van de verkregen informatie worden individuele aandachtspunten en doelen opgesteld. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen drie tot vijftien sessies noodzakelijk zijn om deze doelen te bereiken.

Ons streven is dat jij je terug fit en vitaal voelt. Kort samengevat kan je van ons het volgende verwachten:

  • Wij helpen je de meest optimale voeding te kiezen in functie van jouw levensstijl;
  • Wij beantwoorden al je praktische vragen;
  • Wij begeleiden je stap voor stap naar het best haalbare resultaat;
  • Daarnaast geven wij tips en zoeken wij samen naar strategieën om je nieuwe voedingsgewoonten vol te houden (weekmenu's,hulpmiddelen om etiketten te leren beoordelen op voedingsmiddelen, recepten,...);
  • Wij helpen je om je gedrag blijvend te veranderen;