Nina Stuer

Diëtiste

Ik studeerde in 2023 af als diëtiste op de AP Hogeschool Antwerpen. Het was voor mij altijd al duidelijk dat ik een enorme interesse had in wetenschap en de mens. Tijdens het secundair onderwijs studeerde ik daarom Humane Wetenschappen om daarna Moderne-Talen Wetenschappen te volgen. Bij de keuze naar hoger onderwijs koos ik om de interesse in de wetenschap verder te zetten en behaalde ik in 2016 een diploma tot Farmaceutisch en Biologisch Laboratoriumtechnoloog. Ik verdiepte als werkstudent verder mijn kennis met een schakelprogramma master in de Biomedische Wetenschappen. In hoofdberoep werkte ik reeds in de bedrijfswereld. Maar ... ik miste de connectie met de mens. Ik had ondertussen ook een passie ontwikkeld voor sport en voeding en koos om me om te scholen tot sportcoach en diëtiste. De wereld waar wetenschap en de mens samen centraal komen te staan. 


Omdat ik al snel in mijn opleiding wist dat ik als zelfstandige diëtiste aan de slag wou gaan, heb ik mijn volledige stageperiode dan ook doorlopen bij zelfstandige diëtisten. Doordat ik stage deed bij verschillende diëtistenpraktijken deed ik een brede waaier van kennis op.

In een eerste stageperiode leerde ik veel bij over diabetes type 2, hoge cholesterol, hoge bloeddruk en prikkelbare darmen (en FODMAP), intuïtief eten en emotioneel eten.

In een tweede stageperiode ben ik me gaan verdiepen in de wondere wereld van de sportvoeding. Zowel individuele begeleiding bij krachtsport, duursport en teamsport alsook workshops sportvoeding kwamen aan bod. 


Vanuit mijn grote passie voor duurloop gecombineerd met mijn interesse in sportvoeding groeide mijn bachelorproef: voeding bij de zwangere duurloper. 

  Waarvoor kan je bij mij terecht?

  Individuele begeleiding: sport

  Je kan het al wel raden dat sportvoeding (voor de duursporter) mijn stokpaardje is. Samen kijken we naar de moeilijkheden die je ondervindt voor, tijdens, na het sporten. Dit aan de hand van individuele voedingsschema's die aansluiten bij jouw noden en ervoor zorgen dat jij de energie hebt om je doelen te behalen.


  OPGELET: De opstart van sportvoedingsadvies wordt enkel aangeboden in een traject.
  Omdat ik het erg belangrijk vind dat er een goede connectie is tussen jou als cliënt en mij als diëtiste kan het intakegesprek apart verrekend worden. Indien je op dat moment graag de samenwerking wil opstarten geldt de trajectprijs. Dit omdat deze minimum aan sessies echt nodig zijn om jou zo goed mogelijk op weg te helpen.

  Individuele begeleiding: algemeen

  Gezonde levensstijl, gewichtsverlies, diabetes type 2, hoge cholesterol en hoge bloeddruk.


  Hierbij werk ik niet met vaste voedingsschema's.

  Workshops

  Sportvoeding (op aanvraag)

  Verloop Traject Sportvoeding

  Eerste consultatie 

  Tijdens deze consultatie leer ik jou beter kennen.
  Hier is het belangrijk dat ik een beeld krijg van jouw beroep, thuissituatie, gewicht, ...
  We bespreken eveneens hoe je huidige voedingspatroon er uitziet en je trainingsschema.
  Op basis van deze gegevens ga ik van start met het maken van een individueel voedingsschema en werkpunten.

  Derde consultatie: opvolg consultatie

  Tijdens deze consultatie kijken we samen hoe je het voedingschema hebt ervaren en of er aanpassingen nodig zijn.

  Tweede consultatie: adviesgesprek

  Tijdens deze consultatie overlopen we samen het voedingsschema voor rustdagen en trainingsdagen en jouw specifieke werkpunten.


  Je bent gewapend om de strijd aan te gaan.

  Vierde consultatie: opvolg consultatie

  Tijdens deze consultatie kijken we samen naar extra informatie die jij nodig hebt. Informatie over sportspecifieke voeding, supplementen, dranken, ... ?

  Openingsuren

  Afspraak mogelijk vanaf juni 2024. 


  Maandag 

  13u-20u

  Donderdag

  18u-21u

  Tarieven


  Sportvoeding via traject: 


  - Eerste consultatie (90 min)

  - Adviesgesprek met individueel voedingsschema (60 min)

  - Opvolg consultatie (45 min)

  - Opvolg consultatie (45 min) 

  Totaal €300

  Losse consultaties: 

  Eerste consultatie (90 min)

  Enkel bij sport

  €95

  Eerste consultatie (60 min)

  €65

  Opvolg consultatie (45min)

  €50

  Opvolg consultatie (30 min)

  €35

  Opvolg consultatie (60 min)

  €65

  unsplash