Iris Goemans

Diëtiste/diabeteseducator


Iris studeerde in 2021 af als diëtiste op de AP Hogeschool Antwerpen op 36-jarige leeftijd. Hoewel ze dit graag zou beweren, was voeding niet altijd haar passie. Toen op het einde van het 6de middelbaar een keuze gemaakt moest worden over een toekomstige studierichting, koos ze voor Handelsingenieur, waar ze nog veel richtingen mee uit kon.


Na 9 jaar werken bleek echter dat het geen richtingen uit ging waar ze echt enthousiast van werd en besloot ze op zoek te gaan naar iets anders. Haar interesse voor voeding was in de tussentijd gewekt, zowel op het vlak van koken als gezondheid, en ze besloot daar wat mee te doen. In september 2016 startte ze als werkstudent aan de AP Hogeschool, waar ze op 4 jaar tijd (het traject van een werkstudent) haar diploma haalde.

Tijdens die periode kreeg ze ook haar 3 kindjes, Jack en de tweeling Lily en Bill.


Dankzij haar stage kreeg ze een duidelijker beeld over wat ze precies wilde na het afronden van deze 2de studie en ze besloot haar job in de petroleum sector voorgoed vaarwel te zeggen om zichzelf helemaal te smijten als diëtiste. Momenteel studeert ze nog een beetje verder om zich nog te specialiseren in sportvoeding en diabetes.

Buiten het werk brengt ze natuurlijk graag tijd door met haar kindjes, maar sport ze ook bijna dagelijks (hardlopen, weerstandstraining) en probeert ze graag nieuwe recepten uit. Ze maakt zelden iets twee keer.

Haar werkwijze richt zich voornamelijk op het zogenaamde ‘intuïtief eten’, waarbij geen voedingsmiddelen verboden zijn en je erop vertrouwt dat je lichaam aangeeft wat het wanneer nodig heeft. Dus geen opgelegde dagschema’s, maar ze leert je opnieuw luisteren naar je lichaam en kijkt ze mét jou naar een gezond(er) voedingspatroon dat werkt voor jou. Hierbij zijn er geen goede en slechte voedingsmiddelen.


Ook als je bepaalde aandoeningen hebt, kijken jullie naar wat mogelijk is binnen de beperkingen die deze aandoening mogelijks met zich meebrengt en hoe jullie dit zo goed mogelijk op jouw normale voedingspatroon kunnen doen aansluiten.

Doe je beroep op haar als sportdiëtiste, dan kijkt ze met jou naar de sport die je beoefent, hoe je trainingsschema er uit ziet en wanneer je moet ‘pieken’. Op basis daarvan wordt een duidelijk plan opgesteld met wat je nodig hebt en wanneer om top te presteren.


Je kan verder ook bij haar terecht voor advies met betrekking tot diabetes, FODMAP en voeding bij zwangerschap.

Openingsuren

Dinsdag

1ste en 3de dinsdag van de maand

Antwerpen Centrum: 09u00 - 11u30

Even weken

Berchem: 13u00 - 17u00

Oneven weken

Berchem: 13u00 - 20u00


Woensdag 

1ste en 3de woensdag van de maand

Essen: 14u00 - 18u00

Andere woensdagen

Antwerpen Centrum: 13u30 - 18u00


Tarieven


Eerste consultatie (60 min)

€65

Opvolg consultatie (45min)

€50

Opvolg consultatie (30 min)

€35

Opvolg consultatie (60 min)

€65