Sara Lauwers

Diëtiste/diabeteseducator

Sara behaalde in 2007 een Bachelor in de Voeding -en Dieetkunde behaalde aan de Plantijn-Artesis Hogeschool Antwerpen na een eindwerk met als titel (kans)armoede, voeding en de impact van sociale restaurants te hebben voltooid. Na deze opleiding, trok ze er een half jaar met haar vriend Jeroen tussenuit naar het verre, zonnige Puerto Rico, waar ze Spaans studeerde.


Terug thuis, begon Sara te werken in de keuken van het UZA als een van de voedingsdeskundigen van Sodexo die op de dagdagelijkse werking van de keuken en de voedingsbehoeften van de patiënten moeten toezien. Ondertussen volgde Sara alweer een opleiding, deze keer tot Diabeteseducator aan de Erasmus Hogeschool te Brussel. Maar, omdat ze het contact met de patiënten erg miste, besloot ze Sodexo te verlaten. Ze nam een sprong in het onbekende en startte een eigen praktijk op als zelfstandige diëtiste-diabeteseducator. Deze eigen praktijk combineerde ze eerst met een halftijdse betrekkingen in het Heilige Familie Ziekenhuis te Reet en het BodyStyle instituut te Lier, maar sinds 1 april 2011 staat ze volledig op eigen benen.

Al snel ontdekte Sara dat lesgeven een welgekomen afwisseling biedt voor consultaties. In 2011 grijpt ze dan ook de kans om het project Kleurrijk Gezond mee op te starten. Vanuit deze ervaring bouwde Sara haar eigen voordrachten op voor specifieke doelgroepen rond gezonde voeding, hoge cholesterol, diabetes. In het schooljaar 2013-2014 nam ze een lesopdracht aan als vervanglector aan de Artesis-Plantijn Hogeschool te Antwerpen.


In 2014 werd het stilaan onmogelijk om consultaties en lesopdrachten te blijven verzorgen rond alle domeinen. Hierdoor besluit Sara om collega's te zoeken die een aantal domeinen op zich kunnen nemen zodanig dat Sara zich kan toespitsen op vier onderwerpen: diabetes, hoge cholesterol, vermageren en prikkelbaredarmsyndroom. Op deze manier ontstond De Voedingsbrug.

Heb je hulp nodig omwille van overgewicht (vanaf 15 jaar), diabetes, hoge cholesterol, of prikkelbaredarmsyndroom? Dan ben je bij Sara op de juiste plaats.


Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is een veel voorkomend probleem. De meest voorkomende symptomen zijn: pijn, opgeblazen gevoel,ongemak in de buik met een wisselend ontlastingspatroon (meer dan 3 keer per dag of minder dan 3 keer per week, geregeld diarree en/of constipatie of een afwisseling van beiden), abnormale vorm van ontlasting (zacht/waterig of zeer hard). Soms gaat dit gepaard met andere klachten zoals: misselijkheid, minder goed verteren van voedsel en herhaaldelijk boeren (dyspepsie), moeheid, of klachten bij het plassen (dysurie).


Door je voeding aan te passen proberen we ervoor te zorgen dat de darmen minder onder druk komen te staan.In de eerste plaats kijken we uw huidige eetpatroon na en schakelen we over op lichtverteerbare voeding. Wanneer dit niet helpt, zal Sara je doorverwijzen naar collega-diëtiste. Zij zal je dan begeleiden om over te stappen naar het FODMAP-dieet.


Openingsuren

Vrijdag

Elke week van 9:00 - 12:00

Om de 2 weken van 13:00 - 15u30


Tarieven


Eerste consultatie (60 min)

€65

Opvolg consultatie (30 min)

Opvolg consultatie (60 min)

€35

€65